Nutella vegană? Da, Nuttela Plant based! Ferrero a confirmat că va lansa foarte curând crema vegană de ciocolată cu alune

Este confirmat în mod oficial: Ferrero pregătește lansarea unui produs vegan Nutella! Lansarea în Europa este așteptată pentru toamna 2024, conform mai multor publicații globale care au anunțat vestea mult așteptată de persoanele cu alimentație vegană, dornice ca alegerile lor să aibă un impact sustenabil asupra planetei.

Știm cel puțin că noua Nutella vegană nu va conține ingrediente de origine animală, deci va fi fără cruzime față de animalele de fermă. Rămâne de văzut cum va acționa Ferrero în planul sustenabilității în general, de exemplu în zona de folosire a uleiului de palmier (cu impact negativ asupra mediului, în cele mai multe cazuri)…

Între timp, există deja multe produse de tip cremă de ciocolată vegană, cu sau fără alune de pădure, care copiază practic modelul Nutella, dar în stil veganizat, fără lapte. Chiar și retailerii Lidl și Kaufland au astfel de produse marcă proprie, deși nu sunt prezente permanent la raft (Vemondo și respectiv K Bio sunt brandurile folosite în acest caz).

Conform Corriere della Sera, Ferrero a înregistrat deja marca Nutella Plant based, semn că a luat de ceva timp decizia pregătirii noului produs. Este o mișcare importantă pentru grup, care ar putea pregăti astfel în viitorul apropiat și alte produse vegane, din gamele clasice consacrate, în special produsele bazate pe brandul Kinder.

Se pare că Nutella pe bază de plante va avea același logo celebru, iar ținta este pe de o parte repezentată de vegani, pe de altă parte de persoanele alergice la lactoză sau anumite proteine animale. Cert este că industria laptelui înseamnă cruzime față de animale, iar Nutella Plant based va fi o alternativă lăudabilă, deschizătoare de drumuri în sectorul de specialitate.

Oferta de produse vegane este tot mai mare și, iată, un gigant din sectorul alimentar precum Ferrero decide că este timpul pentru schimbare. Numeroase alte branduri de top la nivel internațional au lansat deja alternative vegane, printre cele mai recente fiind de exemplu Babybel Plant-Based Cheese și The Laughing Cow Plant-Based / La Vache qui rit Végétal. În România, Hochland a lansat de curând varianta de telemea vegană sub numele Velemea.