Cremă de ciocolată cu 15% alune de pădure K-Bio Nuss nougat creme, cremă tartinabilă vegană – test Velicios.ro

Când ne gândim la cremă de ciocolată, ne gândim la celebra marcă Nutella. Rețeta și borcanul specific au fost copiate de multe alte mărci, mai ales de producători care comercializează astfel de produse sub mărcile proprii ale retailerilor. Din fericire, crema de ciocolată a fost sursă de inspirație și pentru variante vegane – de post – plant based. Ba chiar bio și cu mai mult conținut de alune de pădure!

Velicios.ro, portal web dedicat stilului de viață vegan / plant based (pentru animale, mediu înconjurător și sănătate), prezintă în acest articol produsul Cremă de ciocolată cu alune de pădure K-Bio Nuss nougat creme, cremă tartinabilă vegană bio. Produsul a fost inclusiv testat de Velicios.ro.

K-Bio Nuss nougat creme, cremă tartinabilă vegană

Această cremă cu alune de pădure și cacao este comercializată exclusiv în magazinele Kaufland, inclusiv în România. Este un produs marcă proprie.

K-Bio Nuss nougat creme, cremă tartinabilă vegană are indicativul Vegan – logo-ul care certifică lipsa ingredientelor de origine animală.

Deși Kaufland are un brand vegan dedicat (K-take it veggie), acest produs este comercializat sub brandul său K Bio.

Producător: Brinkers Food B.V., Țările de Jos – companie specializată în producție de creme tartinabile de ciocolată

Cantitate borcan cremă tartinabilă K-Bio Nuss nougat creme: 400 grame

La momentul redactării prezentului articol, produsul era comercializat în magazinele Kaufland din România la preț de aprox. 15 lei (deci cam 3 euro).

Avantaje produs K-Bio Nuss nougat creme, cremă tartinabilă vegană

  • produs bio
  • produs vegan
  • cantitate mare de alune de pădure (15%)
  • cantitate mare de fibre (5%)
  • logo Fairtrade – cacao din surse sustenabile
  • ingrediente naturale

Ingrediente Cremă de ciocolată vegană, cu alune de pădure K-Bio Nuss nougat creme

Ingrediente produs: zahăr din trestie de zahăr, ulei de floarea-soarelui, alune de pădure 15%, sirop de orez deshidratat, pudră de cacao fără grăsime 6,3%, ciocolată 5% (zahăr din trestie de zahăr, pudră de cacao fără grăsime, unt de cacao), ulei de palmier, lecitine din floarea soarelui, pudră de vanilie Bourbon

Valori nutritive Cremă de ciocolată cu alune de pădure K-Bio Nuss nougat creme

per 100 g:

Energie – 2403 kJ, 577 kcal
Grăsimi – 38 g, din care acizi grași saturați – 7,2 g
Glucide – 52 g, din care zaharuri – 43 g
Fibre – 5 g
Proteine – 4,3 g
Sare – 0,03 g

Scor Nutriscore pe etichetă (în țările unde acest indicator este acceptat): D (pe o scară de la A la E) – un scor obișnuit pentru un astfel de produs dulce.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Bine / Foarte bine

Gust foarte bun, cremos, bogat în aroma de ciocolată și de alume de pădure, produs bio vegan, Fairtrade kakao – iată marile avantaje ale produsului disponibil la preț avantajos (asemănător cu cel al produsului Nutella). Însă, se putea găsi o variantă fără ulei de palmier (produs controversat din motive de sustenabilitate), eventual mai puțin zahăr și mai multe proteine.

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro