Tofu la tigaie cu sos de ceapă verde, soia și hoisin – rețetă vegană simplu de preparat

Brânză vegetală obținută din lapte de soia, tofu este un aliment tradițional în Asia, extrem de ușor de integrat în o mulțime de preparate. Printre avantaje, se remarcă partea nutrițională – tofu este în mod obișnuit foarte bogat în proteine. Tofu are în compoziție, de obicei, doar boabe de soia, apă și produse folosite pentru coagulare. La origine, cuvântul tofu provine din termenul chinezesc dòufu, care înseamnă boabe fermentate.

Deși poate fi consumat și simplu, în sandwich-uri sau salate, tofu este perfect de gătit și inclus în preparate diverse. Mai jos, iată o propunere de rețetă simplă, cu ingrediente la îndemână, care poate fi desigur adaptată după preferințele proprii (și după ingredientele pe care le aveți).

Ingrediente Tofu la tigaie cu sos de ceapă verde, soia și hoisin

  • 300 g tofu
  • o legătură de ceapă verde
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură sos hoisin (sos chinezesc cu o combinație de gusturi dulce – sărat – iute)
  • 1 lingură amindon de porumb
  • 3/4 cană de apă

Cum se prepară Tofu la tigaie cu sos de ceapă verde, soia și hoisin

Am pus 300 g tofu sărat de la Vegan Harmony în apă caldă, să nu fie așa sărat (dacă vă place sărat, săriți peste acest pas).

Am făcut un amestec din o legătură ceapă verde tăiată mărunt, 1 lingură sos hoisin, 1 lingură sos de soia, 1 lingură amidon de porumb și 3/4 cană de apă.

Tofu am tăiat bucățele și am pus în tigaie încălzită (de data aceasta nu am mai pus apă, că a absorbit destulă apă la desărat). Dacă este cazul, puteți adăuga puțină apă. Am lăsat până a făcut o crustă, apoi am pus peste amestecul cu ceapă și am călit până a îngroșat sosul un pic.

Se potrivește perfect cu colcannon vegan – găsiți rețeta de asemenea pe Velicios.ro.

Poftă bună!

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan și rețete utile vegan plus orice alte informații relevante.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Xénia Marosi – colaborator în comunitatea vegan Velicios.ro