Colcannon vegan – rețetă clasică irlandeză, plant based, simplu de preparat

Îmi place să gătesc din diferite bucătării internaționale. De data asta am ales o rețetă irlandeză. Da, conține și cartofi. 😊

Ce este Colcannon? Este o rețetă irlandeză de cartofi cu varză sau kale, care este consistentă și delicioasă și se consumă de obicei caldă.

Ingrediente Colcannon vegan

• 2 cartofi noi mari fierte în coajă

• 1 varză timpurie mică tăiată mărunt

• 1/2 pahar de apă

• 1 cană de lapte vegetal neîndulcit (eu am folosit de migdale)

• 2 linguri drojdie inactivă

• 1 legătură ceapă verde

• sare

• ghimbir

• piper

Modalitate de preparare rețetă Colcannon vegan

În timp ce se fierbeau cartofii, am pus în tigaie 3/4 din ceapa tăiată mărunt (am păstrat din partea verde pentru decor) și am călit în câteva linguri de apă. Am adăugat varza tăiată mărunt, apa, am acoperit și am fiert la foc mic până s-a înmuiat varza. Am pus deoparte.

Am pus cartofii fierți într-un bol mare, i-am zdrobit, apoi am pus atâta lapte vegetal cât să devină totul cu o consistență cremoasă (cam o cană). Am adăugat drojdia inactivă, sarea, ghimbirul. Am amestecat cartofii în varză. Am adăugat la final ceapă verde tăiată mărunt, pentru decor și gust mai pronunțat.

Se poate prepara și cu o parte de varză roșie, pentru mai multă culoare, sau chiar cu varză kale.

Poftă bună!

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan și rețete utile vegan plus orice alte informații relevante.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Xénia Marosi – colaborator în comunitatea vegan Velicios.ro