Băutură soia K-take it veggie 1l, produs neîndulcit – fără zahăr adăugat – produs vegan disponibil și în România

Deși în mod obișnuit băuturile din soia (cunoscute sub denumirea populară neoficială de lapte de soia) au zahăr adăugat pentru a fi mai apreciate la gust, există și variante neîndulcite, care conțin doar zaharuri existente în mod natural. Un bun exemplu foarte accesibil la preț, disponibil și în România, este K-take it veggie Bio Sojadrink ungesüßt – 1 l, adică Băutură eco din soia, neîndulcită, ultrapasteurizată, din gama K-take it veggie.

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Ce este K-take it veggie

Gama K-take it veggie este o marcă proprie Kaufland (discount hipermarket), existentă în țările unde acest lanț de retail este prezent. Sub marca K-take it veggie, Kaufland propune diverse produse în special vegane, dar și vegetariene. Produsele pot sau nu să aibă menționat producătorul. De obicei, raportul calitate / preț este excelent, așa cum se întâmplă în cazul mărcilor proprii de retailer. Sunt excluse multe costuri în special pe partea de marketing, iar volumele mai mari de vânzări permit magazinului să propună prețuri avantajoase.

Băutură soia neîndulcită K-take it veggie 1l

Un produs vândut la preț în jur de 1 euro (puțin peste 5 lei în România, la momentul redactării articolului, mai 2024), băutură soia neîndulcită K-take it veggie 1l costă așadar cam cât un litru de lapte de vacă – un mare avantaj pentru vegani, care de obicei plătesc mai mult pentru produsele înlocuitoare.

Avantaje:

 • ingrediente simple, curate
 • conținut suficient de soia
 • certificare Vegan
 • certificare produs Eco / Bio
 • preț avantajos
 • fără adăugare de zahăr sau de alți îndulcitori
 • puține calorii
 • conținut mare de proteine pentru o astfel de băutură (3 grame / 100 ml)

Disponibilitate Băutură soia neîndulcită K-take it veggie 1l

Băutură soia neîndulcită K-take it veggie 1l se găsește în mod curent în toate magazinele Kaufland (inclusiv în România), în zona de băuturi plant based. Este un produs UHT, deci nu trebuie refrigerat decât după deschidere, fiind bun de consum doar câteva zile din acel moment.

Bine de știut

Produsele marcă proprie de magazin sunt comandate de la producători parteneri, de obicei companii foarte mari, consacrate pe domeniul respectiv. Același produs (ca denumire comercială) poate proveni însă, în perioade diferite de timp, de la producători diferiți, în funcție de deciziile economice ale retailerului. Așadar, produsul poate fi diferit în timp ca ingrediente și valori nutriționale, este important să verificați constant eticheta, pentru a vedea dacă au apărut schimbări. Acest lucru nu este caracteristic doar produselor vegane, ci tuturor produselor marcă proprie de retailer, din toate categoriile.

Concluzie Velicios.ro despre Băutură soia neîndulcită K-take it veggie 1l

Produsul vegan Băutură soia neîndulcită K-take it veggie 1l este o alegere isteață pentru vegani și pentru oricine dorește alternative plant based. Este Bio / Eco, natural. În țările unde este plasat cu etichetă Nutriscore, apare cu mențiunea A. Prețul avantajos și ingredientele de calitate sunt principalele atuu-uri. Nu are zahăr adăugat, deci poate fi consumat de cele mai multe persoane. Neavând îndulcitor, are evident un gust mai puțin dulce, deci poate să nu fie apreciat în varianta simplă de către unii consumatori.

Cum să consumi Băutură soia neîndulcită K-take it veggie 1l

 • simplu, ca o băutură
 • alături de cereale, musli, nuci (cereale cu lapte)
 • în rețete de smoothie
 • în piure
 • în rețete de torturi, prăjituri, brioșe, alte preparate
 • pentru sosuri de orice fel

În mare, poate înlocui laptele clasic de origine animală, în orice situație.

Ați încercat acest produs vegan / plant based? Ce părere aveți? Ne bucură să aflăm părerea a cât mai multe persoane, orice recomandări și idei pot fi de folos pentru alți urmăritori!

Nu uitați, vegan = respect pentru animale, pentru mediul înconjurător, pentru viață!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro