VeggoFix Chicky Mince, alternativă la carnea de pui, instant pentru tocată vegetală condimentată – test Velicios.ro

Un brand românesc care merită atenție este VeggoFix, axat pe preparate vegane instant. Acestea au avantajul unei date de expirare mai lungi decât cele gata preparate, nu trebuie păstrate la temperaturi scăzute și pot fi pregătite ușor pentru a rezulta diverse mâncăruri – burgeri, chifteluțe, „carne” tocată pentru diverse preparate. Rețetele au fost îmbunătățite în timp, rezultând variante tot mai naturale, cu ingrediente tot mai „curate”.

Prezentăm în acest articol produsul VeggoFix Chicky Mince 200 g (există și ambalaje mai mari), mâncare gătită instant din care se obțin 450 g tocată vegetală condimentată. VeggoFix Chicky Mince 200 g a fost inclusiv testat de Velicios.ro, portal web dedicat stilului de viață vegan / plant based, pentru o lume cu cât mai puțină cruzime față de animale.

VeggoFix Chicky Mince, alternativă la carnea de pui, instant

VeggoFix Chicky Mince este un amestec din proteine ​vegetale, legume și condimente ce se transformă în tocată vegetală gata de gătit prin simpla adăugare de apă.

200 g amestec + 250 ml apă ⇒ 4-8 burgeri / 8-16 chifteluțe / 450 g tocată vegetală

Se folosește așadar pentru a face burgeri, chifteluțe, wrap-uri, noodles, pasta, lasagna, burrito, chili sin carne, quesadilla, tacos, nachos, curries, musaca, ardei umpluți, sarmale, supe, tocane, frittata, orez prăjit, adana kebab, kofta, mici, etc. – menționează producătorul.

Amestecul este simplu de realizat, nu este lipicios, se poate modela foarte ușor. Nu este necesar să mai treceți preparatele prin alte elemente uscate (de exemplu pesmet), astfel de variante fiind pur opționale.

VeggoFix Chicky Mince este bogat în proteine, nu are monoglutamat de sodiu și are o valoare calorică optimă. Gustul este de pui condimentat, cu note de usturoi.

Sunt de ajuns câteva minute pentru ca mix-ul să se hidrateze și să fie gata de preparat.

În cadrul testului Velicios.ro, am realizat chifeluțe la cuptor. Nu am adăugat deloc ulei, iar chifteluțele vegetale (de post, vegane) au fost crocante, dar nu prea tari, foarte apreciate de către degustători.

VeggoFix Chicky Mince poate fi preparat rapid la tigaie, în friteuza cu aer, la cuptor, pe grătar electric sau clasic. Poți decide dacă adaugi ulei și în ce cantitate, după cum dorești.

Evident, poți adăuga alte ingrediente în amestec, rase, măruntite, fierte sau calite (sfeclă rosie, ceapă, spanac, ardei iute, ciuperci, morcovi, dovlecei, cartofi, țelină, orez, năut, mărar, pătrunjel, semințe, alune sau migdale etc.).

Mod de preparare VeggoFix Chicky Mince – mix instant de post / plant based

Amestecă într-un bol 200 g mix cu 250 ml apă. Lasă la hidratat timp de 3 minute sau mai mult pentru o textură mai fermă. Pentru burgeri sau chifteluțe, modelezi în forma dorită. Producătorul spune că poți adăuga 1-2 linguri de ulei într-o tigaie sau în amestec (când se coace la cuptor sau pe grătar electric). Prăjește timp de 6-12 minute la foc mediu sau coace timp de 15-20 min la 200°C.

Pentru sosuri si umpluturi: Călește/ prăjește tocata în 1-2 linguri de ulei (sau apă ori chiar fără vreun lichid) timp de câteva minute.

Ingrediente VeggoFix Chicky Mince – mix vegan instant

  • proteine ​​din soia și grâu (33%), faina de ovăz, griș din grâu dur, coriandru, oregano, ceapă, usturoi, schinduf, salvie, măghiran, boia de ardei afumată, maltodextrină, amidon din cartofi, sare, extract de drojdie, vitamina B12

Alergeni: soia și gluten.

Produsul este realizat într-o fabrică din România.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Foarte bine

De unde se poate cumpăra VeggoFix Chicky Mince

Produsul poate fi comandat online, în țară și chiar la nivel internațional. Comanda online se poate plasa pe website-ul oficial al producătorului sau pe eMag, cel mai cunoscut e-shop din România.

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro