Gelatelli Sorbet Cones supreme Red Fruit – sorbet la cornet, produs de post, pachet 6 cornete – test Velicios.ro

Încadrate în mod informal în categoria de înghețată, produsele tip sorbet sunt de fapt o categorie aparte. Pentru cei interesați de produse de post / plant based / vegane, sorbetul este o variantă foarte bună de desert înghețat, tip înghețată. Practic, este vorba despre piure de fructe naturale, zahăr și alte ingrediente complementare.

Iată un produs mai nou – cornete cu sorbet, în sortimentul celor de la Lidl. Este vorba despre un produs marcă proprie, Gelatelli, care la Lidl denumește diverse sortimente de înghețată / sorbet.

Prezentăm produsul Gelatelli Sorbet Cones supreme Red Fruit – sorbet la cornet, produs inclusiv testat de Velicios.ro – portal web dedicat stilului de viață vegan, sustenabil – cu respect pentru animale și mediul înconjurător.

Notă: există și alte variante ale acestui produs, de exemplu cu aromă Mango.

Gelatelli Sorbet Cones supreme Red Fruit – sorbet la cornet

Produsul nu are certificare Vegan, dar conține ingrediente care pot fi considerate de post / plant based / vegan, fără ca producătorul să aducă o promisiune și o garanție în acest sens. Persoanele cu alergie la lactoză de exemplu ar trebui să consume însă doar după ce contactează distribuitorul – Lidl România în acest caz.

Produsul are certificare Rainforest Alliance – cacao din surse sustenabile (pentru ciocolata de la baza cornetului)

Mod de prezentare: cutie carton cu 6 cornete ambalate individual

Cantitate: 450 g (6 x 75 g) / 720 ml (6 x 120 ml)

Informații de bază despre aceste cornete sorbet Red Fruit de la Gelatelli: 26% sorbet de fructe roșii, 24% sorbet de căpșuni, 24% sorbet de coacăze negre, în 15% cornet cu 6% glazură de cacao și 5% sos cu fructe roșii.

Concluzii Gelatelli Sorbet Cones supreme Red Fruit – sorbet la cornet

Din punct de vedere al gustului, produsul este foarte reușit, fiind puternic fructat. Între ingrediente există o cantitate semnificativă de piure și suc de fructe naturale plus concentrate vegetale cu rol de colorare. Astfel, produsul este „destul de natural”, acceptabil pentru un desert realizat industrial. Lidl nu oferă detalii despre producător.

Cornetul este de asemenea foarte gustos, iar la bază conține ciocolată. Practic, este o alegere excelentă ca alternativă plant based la o înghețată cu fructe, care în mod obișnuit conține lapte de vacă, deci proteine de originale animală. Actualul produs nu susține cruzimea față de animale și poate fi considerat sustenabil.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Foarte bine

La un preț de aprox. 15 lei / cutie cu 6 cornete (la data redactării articolului), raportul calitate / preț este excelent, rezultând aprox. 2,5 lei / cornet.

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro