Paste Carbonara – rețetă vegană cu înlocuitor de șuncă vegan intens afumată de la aivia

Carbonara este un fel de mâncare cu paste, originar din Roma, Italia. În rețeta originală se folosesc toate tipurile de proteină animală… însă, iată, există și posibilitatea de a te bucura de gust, fără cruzime față de animale, cu un preparat 100% vegan, de post, plant based.

Am folosit înlocuitor vegan pentru șuncă intens afumată de la aivia, tăiat bucățele. Dacă doriți să fie mai crocant, puteți prăji în puțin ulei pentru câteva minute. Eu am folosit doar ca atare.

Peste bucățile de înlocuitor de șuncă vegan intens afumată de la aivia am pus tagliatelle fără ouă (parte fierte desigur) și un sos din 50 g caju hidratat în apă caldă zece minute, apoi strecurat, și blenduit cu 1/2 lapte vegetal neîndulcit, 3 linguri drojdie inactivă, 1/2 linguriță turmeric, 1 linguriță muștar, 1/2 linguriță praf de usturoi, 1/2 linguriță sare neagră. Am turnat și sosul peste paste și am amestecat.

Puteți așadar să faceți propriul sos în casă, din ingrediente 100% naturale. Alternativ, puteți folosi un alt tip de sos (chiar și din comerț), în funcție de preferințe.

Poftă bună!

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan și rețete utile vegan plus orice alte informații relevante.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Xénia Marosi – colaborator în comunitatea vegan Velicios.ro