Mâncare vegană simplă și sănătoasă: Pleurotus grill cu piure de cartofi, cu condimente Bona Planta

Dacă uneori preparatele vegane sunt destul de complexe, cu o mulțime de ingrediente necesare pentru a ieși ceva deosebit, în alte cazuri se poate opta pentru preparate simple, cu doar câteva ingrediente simple, dar totul natural și sănătos. Pentru rețeta de mai jos, idee simplă pentru prânz sau cină, am folosit condimente de la Bona Planta pentru a pune în valoare gustul, dar fără compromis – fără aditivi, chiar fără zahar sau sare.

Știți de ce prefer condimentele de la Bona Planta? Pentru că nu sunt uscate industrial, ci într-un atelier micuț de oameni cu suflet mare, care nu numai că folosesc doar ingrediente primare organice, locale și fără pesticide, dar își pun și iubirea în fiecare produs. În afară de asta, sunt uscate la temperatură mai joasă pe timp mai îndelungat, astfel produsele nu pierd nutrienții.

După ce se usucă legumele și verdețurile, nu se mai adaugă sare, zahăr sau aditivi. Au gust intens, dar nu fals. În afară de condimente, mai găsiți fructe uscate (tot fără zahăr adăugat) și ceaiuri cu ierburi, flori și fructe. Eu azi am savurat și un ceai black and white de la ei. Parte faină că nu trebuie strecurat, poți să mănânci și ingredientele infuzate.

Ingrediente Pleurotus preparate grill

• ciuperci pleurotus (500 g)
• condiment grill de la Bona Planta
• ulei după preferință
• praf de sare

Am stropit ciupercile cu un pic de ulei, am pus condimentul grill alături de puțină sare și am copt în grill de bucătărie la gradul 4 câte 3 minute.

Ingrediente Piure de cartofi


• cartofi fierți
• unt vegan topit
• băutură vegetală (soia sau altceva)
• Amestec condimente pentru cartofi prăjiți de la Bona Planta
• 1 lingură fulgi de drojdie inactivă

Cantitățile nu sunt exacte, depind de câte porții doriți să preparați și de consistența dorită pentru produsul final.

Poftă bună!

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan și rețete utile vegan plus orice alte informații relevante.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Xénia Marosi – colaborator în comunitatea vegan Velicios.ro