K Classic Cametti Erdbeer – înghețată pe bază de apă cu aromă de căpșuni – produs vegan – test Velicios.ro

Pe piața din România există puține feluri de înghețată vegană, cele mai multe fiind de tip sorbet sau înghețată de bază de apă cu sucuri sau arome de fructe. Acestea din urmă sunt disponibile în multe variante, atât în format individual, cât și în cutii cu mai multe produse.

Astfel de înghețate pe bază de apă / sucuri de fructe / piure de fructe sunt deserturi răcoritoare, disponibile în tuburi, pe băț sau în cornet, precum și în cutii de plastic. De obicei, o porție are puține calorii. Sunt vegetale / plant-based în mod natural, căci sunt practic sucuri de fructe înghețate.

Produsul prezentat și testat de Velicios.ro este K Classic Cametti Erdbeer 110 ml / 117 g – produs marcă proprie Kaufland, disponibil exclusiv în hipermarketurile acestui retailer. Este printre puține produse de acest tip disponibile individual, la un preț de aprox. 2 lei la momentul redactării articolului.

Ingrediente K Classic Cametti Erdbeer – înghețată pe bază de apă cu aromă de căpșuni

Produsul are următoarele ingrediente: apă, piure de căpșuni 16%, zahăr, sirop de glucoză – fructoză, acidifiant (acid citric), concentrat de boabe de soc, gumă de semințe de caruba, gumă de guar, aromă naturală.

Valori nutriționale K Classic Cametti Erdbeer – înghețată vegetală aromă de căpșuni

per / 100 g:
Valoare energetică: 296 Kj / 70 Kcal
Grăsimi: 0 g
Glucide: 17,1 g (din care 15,9 g zaharuri)
Proteine: 0,1 g
Sare: 0 g

Concluzii K Classic Cametti Erdbeer – înghețată pe bază de apă cu aromă de căpșuni

Produsul nu are o valoare nutritivă semnificativă, dar nu are nici grăsimi sau sare, are puține calorii, poate fi o variantă bună de snack, ocazional, pentru orice persoane – nu neapărat pentru vegani. Are ingrediente destul de simple și relativ naturale. De apreciat că nu are doar aromă de fructe, ci chiar conține 16% piure de căpșune.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Bine / Foarte bine

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro