Înghețată Valsoia Sandwich – înghețată vegetală, natural fără lactoză, cu biscuiți, produs vegan – test Velicios.ro

Deși nu există o largă ofertă de înghețată vegană pe piața românească, la nivel general se pot găsi alternative vegane în hipermarketuri offline și online. Una dintre mărcile disponibile la unii retaileri (de exemplu Auchan și Freshful) este marca de înghețată Valsoia, cu produse fabricate în Bologna, Italia.

Înghețată sandwich din soia și cacao Valsoia Sandwich – înghețată vegetală

În acest articol, prezentăm produsul Înghețată Valsoia Sandwich – înghețată vegetală, natural fără lactoză, cu biscuiți – produs vegan, de post, produs testat și de Velicios.ro – portal dedicat sustenabilității și conceptului vegan pentru animale, mediu, sănătate.

Înghețata Valsoia Sandwich este disponibilă în cutie de carton care conține 8 sandwich-uri cu biscuiți dreptunghiulari (câte 2 biscuți), între care există înghețată de 2 culori – una albă, tip vanilie-frișcă (vegană), alta maro, tip cacao. Înghețata este pe bază de soia, natural fără lactoză, de post / vegană. Unul dintre biscuți este clasic (deschis la culoare), altul conține cacao (închis la culoare).

Produsul are indicativul 100% vegetal. Nu conține produse modificate genetic. Cutia de carton este produsă din surse sustenabile (simbol FSC, protecție a pădurilor).

Înghețata vegană Valsoia Sandwich este îmbogățită cu calciu și vitamina D2.

Produsele Valsoia disponibile în prezent în România nu au logo-ul Vegan, spre deosebire de gama prezentată pe website-ul valsoia.com, cu ambalaje diferite. Însă, toate ingredientele și mențiunile de pe ambalajele din România ne indică faptul că sunt produse 100% vegetale, deci care pot fi încadrate drept fiind vegane – nu conțin ingrediente de origine animală, nu susțin cruzimea față de animale (teribilă în industria laptelui, la fel ca în cea a cărnii).

Ingrediente Valsoia 8 Sandwich – înghețată vegetală, natural fără lactoză, cu biscuiți

Înghețata sandwich Valsoia cu soia și cacao este o specialitate pe bază de plante, ușor de digerat, neconținând lactoză sau orice produse de origine animală.

Ingrediente Înghețată: extract de soia (68%)(apă, semințe de soia 8.2%, sare marină), zahăr, sirop de glucoză, ulei de cocos, cacao cu conținut redus de grăsimi (2.5%), fosfat de calciu, emulsionanți: mono și digliceride ale acizilor grași, esteri de zaharoză ai acizilor grași, stabilizatori: gumă guar, alginat de sodiu, făină din semințe de roșcove, arome, vitamina D2.

Ingrediente Biscuiți (45%): făină de grâu, zahăr, grăsimi vegetale (cocos, floarea soarelui), sirop de glucoză, cacao cu conținut redus de grăsime, colorant caramel, extract de malț de orz pulbere, lecitină de soia, agent de creștere: carbonat de amoniu și carbonat de sodiu, sare, arome.

Conținut caloric pentru 100 g înghețată Valsoia Sandwich


Energie (kcal) 286
Energie (kj) 1205
Grăsimi (grame) 7.6
din care saturate/ acizi grași saturați 5.2
Carbohidrați/ Glucide (grame) 49
din care zaharuri 21
Proteine 4.7
Sare / Sodium 0.25

Concluzii Înghețată Valsoia Sandwich – înghețată vegană

Produsul este un snack excelent pentru cei care doresc o alegere vegană / de post, fără cruzime față de animale. Gustul și consistența nu fac compromis, deși poate fi diferit ca textură de unele înghețate din lapte de vacă. Biscuiții sunt excelenți (fragezi, ușor de mâncat alături de înghețată), înghețata ar putea fi însă mai cremoasă. Totuși, reușește să imite suficient de bine produsele convenționale – ideale așadar pentru orice persoane, nu neapărat pentru vegani.

Un sandwich are doar 114 Kcal, deci nu este un snack bogat caloric. Produsul nu este bogat nici în acizi grași saturați și are un conținut bun de proteine. În plus, conține calciu și vitamina D.

Prețul produsului este destul de mare în România (25 – 35 lei), deci un produs semnificativ mai scump decât variantele convenționale pe bază de lapte de vacă. În promoții, se poate găsi la prețuri ușor mai avantajoase.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Bine / Foarte bine

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro