Nom Nom Bistro din Constanța, restaurant vegan – Test Velicios.ro

Chiar în zona centrală a Constanței, de mai mulți ani există un bisto vegan, un mic restaurant care se bazează pe take away / delivery (îl găsiți pe Glovo și Tazz de exemplu), dar include și câteva mese pentru care doresc să mănânce în locație. Meniul cuprinde o parte fixă și una care diferă în funcție de ziua din săptămână.

Nom Nom Bistro este cunoscut destul de bine pe piața HoReCa din Constanța, drept destinație pentru cei interesați de mâncare vegană / de post / plant based. Însă, pe timpul verii, poate fi o alegere foarte bună și pentru turiștii care aleg litoralul românesc, în special zona Constanța – Mamaia. Locația este aproape de zona centrală pietonală și de plajă – inclusiv plaja unde se organizează festivalul de muzică Neversea.

Velicios.ro, portal web care promovează alegerile vegan cu scopul de a proteja animalele și mediul, a testat restaurantul vegan Nom Nom Bistro. În cadrul unui proiect social din programul Copii cu Viitor, am invitat chiar câțiva adolescenți de la un centru de plasament din oraș, introducându-le aceste opțiuni plant based, diferite de alimentația lor obișnuită. Reacțiile au fost extrem de pozitive, deci, iată, Nom Nom Bistro pare să fie o alegere bună și pentru persoanele care nu sunt vegane, dar, din diverse motive, doresc să mănânce măcar ocazional preparate de post / plant based.

Locație Nom Nom Bistro

Constanța, Str. Cuza Vodă nr. 17

  • în mod obișnuit, deschis de luni până sâmbătă, între orele 9:00 și 20:00, verificați însă informația, căci programul se poate modifica!

Meniu și prețuri mâncare vegană la Nom Bom Bistro din Constanța

Preparate de mic dejun, aperitive, salate, mâncare gătită, burger / sandwich-uri, deserturi și băuturi (inclusiv smoothies) pot fi găsite în meniul Nom Nom Bistro. Fiind un bistro, meniul este destul de restrâns, însă suficient pentru a avea diverse alternative – mult mai multe decât în meniul restaurantelor obișnuite, care inclusiv și câteva opțiuni vegane.

Stilul este de casual fast food restaurant, decorat modern și funcțional, o locație prietenoasă, în spirit practic, cu o atmosferă plăcută și dinamică.

Prețurile pot fi considerate la nivelul obișnuit al bistro-urilor / restaurantelor cu livrare, ușor mai mari decât cele ale fast food-urilor clasice, însă trebuie luate în considerare ingredientele vegeatel folosite (adesea mai scumpe decât cele convenționale), poziționarea de premium accesibil și locația ultra-centrală în Constanța.

Ce am încercat la Nom Nom Bistro:

  • Ciorbă de „burtă” (produs vegan desigur, cu pleurotus)
    ciuperci Pleurotus, morcovi, ceapă, țelină, păstarnac, usturoi, smântână vegetală 250g
  • Supă de conopidă (cu crutoane)
    conopidă, morcov, ceapă, sare, piper, oregano, smântană vegetală – 250g
  • Sarmale în foi de viță
    orez, roșii, ardei kapia, morcovi, ceapă, mămăligă din mălai
  • Quesadilla
    lipie, ciuperci, ardei, porumb, fasole roșie, cașcaval vegan, dressing nom nom și sweet chilli – 250g
  • Beyond Burger cu chiflă neagră
    chiflă neagră, chifteluță Beyond, sos nom-nom cu dijon, salată de varză, cheddar vegan, ceapă, roșii, castraveți murați – 270gr
  • Snickers Raw Cake
    migdale, curmale, caju, smochine, arahide, lapte cocos, ulei cocos, sirop agave, unt arahide, vanilie, ciocolată, cacao alcalină – 180 gr
  • Cheesecake vegan

Prețuri din meniul Nom Bom Bistro din Constanța

Prețurile pot fi modificate oricând, deci le prezentăm orientativ pe cele valabile la momentul vizitei noastre la Nom Nom Bistro din Constanța – prețurile pot fi consultate oricum și online, eventual pe aplicațiile de livrare mâncare.

Iată câteva exemple de prețuri:

Burger Nom-Nom – 32 lei
Ciorbă de legume – 20 lei
Quesadilla – 31 lei
Beyond Burger – 38 lei
Sandwich mediteranean – 27 lei
Mediterranean Bowl – 31 lei
Falafel cu salată de crudități – 31 lei
Musli Yogurt – 26 lei
Humus Toast – 27 lei
Granola Yogurt – 30 lei
Icre Amarant – 25 lei
Orez cu lapte de migdale – 25 lei
Guacamole – 27 lei
Snickers Raw Cake – 30 lei
Tiramisu vegan – 24 lei
Lasagna vegană – 34 lei
Supă cremă de cartofi dulci – 20 lei
Vinete cu legume și quinoa – 32 lei
Fusilli cu sos genovez – 35 lei
Noodles cu tofu și legume – 34 lei

Pentru că unele produse sunt disponibile doar în anumite zile, puteți vizualiza meniul și noutățile pe pagina lor de Facebook.

Concluzie Velicios.ro în urma vizitei la Nom Nom Bistro – restaurant vegan Constanța

Atmosfera, gustul, ingredientele, personalul – toate ne-au cucerit în urma vizitei la Nom Nom Bistro din Constanța. Este cu siguranță o alegere inspirată pentru orice persoană dornică de preparate gustoase de post / vegane. Mix-ul este ideal – de la produse foarte sănătoase, chiar și variante raw vegan, până la preparate stil fast food – toate plant based.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Foarte bine

Fiind un restaurant exclusiv vegan, avantajul este că preparatele nu sunt contaminate de produse de origine animală gătite în același loc.

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România – inclusiv în locații HoReCa. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro