Amestec de shake vegan sub formă de pudră dm bio, colecția Veganuary – test Velicios.ro

dm (drogerie markt), unul dintre cei mai activi retaileri și în România, cu o mulțime de magazine în întreaga țară, include în oferta sa numeroase produse certificate Vegan. În ultima perioadă, gama a inclus colecția tip ediție limitată Veganuary, în contextul în care comercianții din Vestul Europei promovează tot mai puternic consumul de produse vegane cel puțin în luna ianuarie, trend dedicat flexitarienilor (celor care nu sunt vegani, însă înțeleg beneficiile unui astfel de stil de viață și doresc ca cel puțin ocazional să aleaga alternative plant based).

Conform Google și Wikipedia, Veganuary este o provocare anuală condusă de o organizație nonprofit din Marea Britanie care promovează și educă despre veganism, încurajând oamenii să urmeze un stil de viață vegan pentru luna ianuarie. De când evenimentul a început în 2014, participarea a crescut în fiecare an.

Timid, trenul este tot mai prezent și în România, promovat în 2024 mai ales de dm. Ideea este că, după consumul mare de produse de origine animală în decembrie, multe persoane își doresc un gen de detoxifiere în ianuarie și își dau seama că plantele sunt soluția…

Despre Amestec de shake vegan sub formă de pudră dm bio

Unul dintre produsele din colecția Veganuary de la dm este Amestec de shake vegan sub formă de pudră dm bio. Așadar, un produs bio, în plic de 30g, destinat unei singure utilizări. Produsul este 100% natural, eco, nu conține coloranți, nu conține conservanți, nu conține gluten, nu conține lactoză, nu conține substanțe aromatizante, este vegan – certificat.

Portalul web vegan Velicios.ro prezintă în acest articol produsul Amestec de shake vegan sub formă de pudră dm bio, testat pentru cititori.

Cum am preparat Amestec de shake vegan sub formă de pudră dm bio

Pudra de cacao este concepută pentru a face un shake de proteine. Prepararea este foarte simplă: aveți nevoie de 300 ml de băutură pe bază de plante (de exemplu „lapte” de soia, ovăz, migdale, orez etc.). Puneți cele 300 ml de băutură pe bază de plante într-un shaker sau blender, adăugați conținutul pliculețului (30 g), agitați sau amestecați bine.

La Velicios.ro, am folosit Veganer Dinkel Drink K-take it veggie 1l, băutură eco cu grâu spelt integral – produs vegan marcă proprie Kaufland. Evident, cantitatea de 300 ml este doar o recomandare, se poate pune și o cantitate mai mare, pentru și mai multă hidratare – noi am folosit 500 ml. Am agitat totul într-un shaker și am turnat în pahar.

Gustul este bun, dens, nu prea dulce. Se simte puternic aroma de cacao, evident. În funcție de preferințe, se poate adăuga sirop aromat, eventual aromă naturală de vanilie sau sirop de agave ori sirop de arțar. De asemenea, poate fi transformat în frappe, adăugând înghețată vegan sau / și frișcă vegană.

Ce spun cei de la dm pe website-ul oficial: Amestecul pudră pentru shake vegan dmBio este o băutură delicioasă și nutritivă potrivită ca alternativă la milkshake-urile tradiționale. Realizat cu pudră de cacao organică, proteine vegane (în special proteine de mazăre), bogat în aromă de cacao, acest shake este alegerea perfectă pentru iubitorii de ciocolată. Este bogat în proteine și ușor de preparat – trebuie doar să îl amestecați cu băutura vegetală aleasă de dvs. și să amestecați bine pentru a crea un shake delicios și cremos.

Avantaje Amestec de shake vegan sub formă de pudră dm bio

  • produs bio
  • amestecat foarte bogat în proteine (47% proteine în amestecul uscat!)
  • shake ușor de preparat
  • ingrediente naturale
  • bogat în fibre
  • disponibil în magazinele dm și în magazinul online dm

Ingrediente Amestec de shake vegan sub formă de pudră dm bio

Produsul conține: Proteină din mazăre* 43%, zahăr din agave, pudră de cacao 16%, proteine din semințe de dovleac, proteine din floarea-soarelui, sare

*din agricultura ecologică

Valori nutriționale Amestec de shake vegan sub formă de pudră dm bio

Informații nutritive medii per 100 g:
Valoare calorică: 398 kcal / 1.667 kJ
Grăsimi: 8,4 g
Grăsimi, din care acizi grași saturați: 2,9 g
Carbohidrați: 29 g
Carbohidrați, din care zahăr: 23 g
Fibre: 9,7 g
Proteine: 47 g
Echivalent de sare: 1,5 g

Produsul final va avea 30% din cele de mai sus (30g produs uscat) + valorile nutriționale ale băuturii vegetale folosite.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Bine / Foarte bine

Preparat simplu, produsul nu impresionează foarte puternic, dar este bun la gust și consistență și merită apreciere pentru ingredientele naturale și pentru partea de proteine și fibre. Am putea spune că rețeta ar putea fi îmbunătățită doar în ceea ce privește gustul. Este și părerea reieșită din recenziile postate pe website-ul dm, unde la momentul redactării articolului prezent, produsul avea nota 4,1 din 5 în urma a 31 de recenzii postate.

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro