Ce produse Vemondo am găsit în magazine Lidl din Bulgaria – idei de altfel de shopping in vacanță

Foarte mulți români călătoresc în Bulgaria, mai ales vara, în sejururi pe litoralul bulgăresc. De asemenea, orașele din Bulgaria sunt vizitate în orice sezon, în scop turistic, în special cele apropiate de granițele României – de exemplu Ruse sau Varna.

Lidl este prezent și în Bulgaria și am dorit să vedem ce produse putem găsi în magazine într-o vizită în Ruse realizată la finalul lunii mai 2024. Marca Vemondo era destul de bine reprezentată, astfel că românii care ajung în Bulgaria pot găsi produse vegane diferite de cele din România. Am putea spune că există mai multe produse Vemondo în magazinele Lidl din țara vecină, comparativ cu cele disponibile în țara noastră în gama permanentă de produse. Totuși, există și în Bulgaria produse aduse ocazional.

Marca Vemondo – marcă proprie Lidl

Produsele marca Vemondo sunt disponibile doar în magazinele Lidl, fiind marcă proprie de retailer. Astfel, sunt comandate de Lidl de la diverși producători, sub marca de magazin, ca produse distribuite în exclusivitate. Vemondo include doar produse vegane și vegetariene, de obicei cu un raport calitate / preț foarte bun, mai bun decât cel al mărcilor comerciale.

Un mare plus în Bulgaria: iaurt de soia Vemondo

În România, iaurtul de soia, neîndulcit, este o adevărată raritate. În trecut, se găsea în Kaufland (K-Take it veggie) și în Cora (marcă proprie). Din motive logistice, momentan acest produs nu este disponibil în Kaufland, deși probabil va reveni lunile următoare. Cora a vândut magazinele din România către Carrefour, deci nici acel produs nu se mai aduce în România.

Iată că la Lidl există o gamă de iart din soia la pahare de 500 grame – atât iaurt natur, cât și alte variante cu fructe / vanilie. În magazinele Lidl din România, există iaurt vegan, însă din cocos, care are un gust ceva mai pronunțat și mai dulce.

De asemenea, în Lidl din Bulgaria există și tofu marinat și tofu cu busuioc – etichetă Nutriscore A.

Alte produse Vemondo în Lidl, în Bulgaria

Am fotografiat și alte produse Vemondo existente în Bulgaria, dar pot fi găsite și altele, dincolo de cele prezentate în acest articol – spre exemplu, o gamă extinsă de băuturi vegane, lapte din plante, inclusiv tip barista sau din alune de pădure.

Multe dintre produsele Vemondo din Lidl au eticheta Nutriscore, interzisă în România

Din păcate, România se află printre puținele țări din Uniunea Europeană care chiar au interzis etichetarea Nutriscore în magazine! Totul din dorința de a proteja câțiva producători locali care ar fi fost dezavantajți de sistem, propunând produse cu multe grăsimi, slabe nutrițional…

Retaileri precum Lidl, Kaufland sau Penny evită astfel să aducă în România unele produse marcă proprie cu etichetă Nutriscore, iar producția de loturi mici pentru o singură țară este mai complicată logistică în unele cazuri. După cum se poate vedea, astfel de produse sunt de obicei realizate pentru mai multe țări, având pe etichetă mențiunile în acest sens.