Paste din linte cu pesto roșu, cheddar vegan și semințe de susan – reteta vegană, de post, plant based

Paste cu pesto roșu? Iată o varianta practică, foarte rapidă, de a prepara paste cu pesto roșu din comerț.

Paste se pot alege de care doriți, noi am folosit de această dată penne din linte rosie – kittis red lentil pasta (penne) de la it`s us food. Desigur, orice paste din grâu (de preferat paste integrale) merg perfect!

Pentru pesto roșu, nu uitați să alegeți o variantă vegan! Pesto roșu vegan la preț avantajos găsiți în Kaufland (K-take it veggie) și uneori în Lidl (Vemondo), deci mărci proprii. Sunt produse certificate vegan, de foarte bună calitate, pe bază de roșii, ulei de floarea soarelui și de masline, caju (pentru consistența de brânză tip parmezan), ba chiar și tofu în cazul produsului Vemondo, folosit de această dată.

Rețetă paste cu pesto roșu, brânză vegană și semințe de susan

Dacă prepari paste cu pesto roșu, poți improviza rețeta în funcție de ceea ce ai prin casă. Ideal să ai măcar paste și pesto roșu 🙂

Ingrediente necesare paste cu pesto roșu & cașcaval vegan (pentru 2 porții)

  • 200 g paste (linte, grâu integral, porumb – după cum preferați)
  • un borcan sos pesto roșu (190 g)
  • 30 g brânză / cașcaval / mozzarella plant based, de post (noi am folosit cheddar vegan Mr. Plantel / Verdino
  • 10 – 20 g semințe de susan
  • ulei de măsline extravirgin
  • condimente după gust (piper, busuioc, cimbru, boia iute și dulce…)
  • opțional: alte legume, de exemplu brocolli, conopidă, fasole păstăi, fasole roșie – imaginația nu are limite!

Cum pregătiți paste cu pesto roșu, cheddar vegan și semințe de susan

Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj (cel mai bine este să cronometrați minutele indicate). Nu este nevoie să adăugați sare sau ulei în apă, dacă folosiți paste de calitate înaltă (de exemplu orice paste integrale).

Când sunt gata, puneți în farfurii sau boluri. Puteți amesteca individual pesto roșu cu pastele în fiecare porție.

Ulterior, radeți puțin cheddar vegan (sau mozzarella ori alte variante de brânză vegană tip yellow cheese).

Adăugați condimente dacă și cât doriți, stropiți cu puțin ulei de măsline extravirgin. Dacă doriți, puteți adăuga și alte legume.

La final, presărați semințele de susan.

Noi am folosim semințe de susan și niște penne de linte (bogate în proteine și fibre, fără gluten) super bune din magazinul online PretzMic.ro, care include și o secțiune cu produse de Băcănie. Livrează rapid și adesea au promoții.

Așa cum am menționat mai sus, pesto roșu vegan găsiți în Kaufland (K-take it veggie), uneori în Lidl și puteți încerca și în alte magazine, inclusiv online (de exemplu Pesto Rosso de la Rapunzel).

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro