Beyond Burger de la Beyond Meat – cel mai celebru burger vegetal la nivel internațional, 100% vegan – test Velicios.ro

Burger de post, vegan, plant based? Oricum ar spune, Beyond Burger de la Beyond Meat se bucură de celebritate mondială. Compania Beyond Meat a revoluționat, cu ani în urmă, producția de carne pentru burgeri, când a creat acest produs ireal de gustos, cu o cantitate mare de proteine, adora în orice burger. Este apreciat și de flexitarieni, deci de cei care aleg plant based ocazional, fără a avea un stil de viață vegan. Prezentăm în acest articol – 100% nepublicitar – acest burger Beyond Burger de la Beyond Meat, inclusiv prin testarea reală a produsului, în calitate de consumatori.

De ce să alegi burgeri vegani?

Înainte de orice, alege burgeri vegani pentru sustenabilitate și pentru a evita cruzimea față de animalele exploatate industrial. Industria cărnii este teribilă, iar așa alegi mâncare foarte gustoasă, din ingrediente simple, naturale, ingenios combinate, cu 0% suferință a animalelor.

Beyond Meat a început de la o întrebare simplă. De ce avem nevoie de animale pentru a crea carne? De ce nu putem crea „carne” direct din plante? Se pare că se poate, căci Beyond Meat a reușit, subliniază cei de la Kaufland, unul dintre retailerii care comercializează produse Beyond Meat. Am ales și noi din Kaufland produsul Beyond Meat Burger vegetal 2x113g, la preț de 19,99 lei. La preț asemănător, Beyond Meat Burger vegetal 2x113g este prezent și în alte rețele de retail precum Mega Image sau Auchan, dar și online, de exemplu în magazinele Sezamo și Freshful.

Fiind atât de celebru, Beyond Burger este disponibil în diverse locații HoReCa vegan sau care includ și meniu plant based / de post. În bistrouri din diverse orașe din România, burgeri cu Beyond Meat pot fi comandați din meniul permanent.

Portalul web vegan / plant based Velicios.ro prezintă în acest articol produsul Beyond Burger de la Beyond Meat 2 x 113 grame. Produsul a fost inclusiv testat de Velicios.ro.

Cât de bun este Beyond Burger de la Beyond Meat

Fără organisme modificate genetic, fără gluten sau soia (nu că ar fi ceva în neregulă cu acestea, dar sunt alergeni și unele persoane nu le tolerează), cu 19 grame de proteine vegetale / burger (113 grame), Beyond Burger de la Beyond Meat este o alegere atractivă pentru orice vegan sau pentru orice persoană dornică să țină post.

Este gustul atât de bun? L-am încercat în diverse combinații, preparat pe grătar, la cuptor sau în tigaie, folosit în burgeri sau consumt pur și simplu. Verdictul Velicios.ro: un produs excelent ca gust, cu adevărat velicios – adică gustos și vegan în același timp. Când alegi astfel de produse, salvezi în mod direct animale de la suferință + mediul înconjurător (producția de carne este de aprox. 8 ori mai poluantă decât cea de plante, arată multe studii). Produsul seamănă extrem de mult cu un burger din carne de vacă (vită), dar este 100% din plante.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Foarte bine

Beyond Burger de la Beyond Meat este suculent, noi considerăm că nu poate fi deosebit, dacă este amestecat cu burgeri din carne de vită de la diverse mărci, în produsul finit preparat. Are mai puține grăsimi saturaate și totale decât un burger din carne și chiar mai multe proteine, deci poate fi considerat mai sănătos. Desigur, este un produs procesat, deci se recomandă consumul ocazional, ca orice produs fast-food.

Valori nutritive și ingrediente Beyond Burger de la Beyond Meat

Grăsimi 19 g/100 g
Valoare energetică 252 kcal/100 g
Glucide 3.50 g/100 g
Sodiu 0.75 g/100 g
Proteine 17 g/100 g
Grăsimi saturate 5.60 g/100 g

Ingrediente: apă, proteine de mazăre 16%, ulei vegetal de rapiță, ulei de cocos, proteină de orez, stabilizatori (metilceluloză), amidon de cartofi, extract de mere, colorant (sfeclă roșie), maltodextrină, extract de rodie, sare, sare de potasiu, suc de lămâie concentrat, oțet de porumb, pulbere de morcov deshidratat, emulgator – lecitină de floarea soarelui.

Produsul comercializat în România este produs în Olanda / Țările de Jos. Este disponibil în variantă congelată, deci trebuie ținut la temperaturi de aprox. – 18 grade Celsius. În magazine, este evident în raionul de produse congelate.

Despre Beyond Meat, producătorul Beyond Burger

Beyond Meat, Inc. este un producător din Los Angeles de înlocuitori de carne pe bază de plante. Beyond Meat a fost fondată în anul 2009 de avocatul vegan Ethan Browne și a devenit lider de piață pentru burgerii pe bază de plante asemănători celor din carne, colaborând cu multe restaurante și rețele de fast-food-uri din întreaga lume.

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

surse fotografii: kaufland.ro, freshful.ro, sezamo.ro

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro