Meggle Vegan Creme – alternativă plant based la brânza mascarpone, pentru tiramisu, cheesecake și alte deserturi – test Velicios.ro

Dacă alegi un stil de viață vegan, pentru a nu mai lua parte la cruzimea față de exploatarea industrială a animalelor sau din orice alt motiv, nu înseamnă că trebuie să renunți la plăcerea gustului. Preparatele culinare clasice preferate, inclusiv deserturile, pot fi realizate fără compromis (ba chiar pot fi mai gustoase, spun multe persoane) cu ajutorul alternativelor alimentare plant based, vegane, disponibile în comerț. Multe astfel de produse sunt realizate chiar de companii de top din industria alimentară convențională, care încearcă să fie responsabile social, simt trendul pro vegan și nu vor să rateze această nouă piață în plină dezvoltare accelerată.

Meggle Vegan Creme 250 g – alternativă plant based la brânza mascarpone

Pentru tiramisu, cheesecake sau alte deserturi unde ai nevoie de mascarpone, poți alege produsul Meggle Vegan Creme 250 g, disponibil și în rețelele de comerț modern din România. Pentru această prezentare și test în comunitatea Velicios.ro (proiect non-profit pro vegan și sustenabilitate, cu empatie față de animale), l-am cumpărat din Kaufland, la prețul de 11,50 lei pentru cutia de 250 de grame.

Ca aspect, se poate spune că Meggle Vegan Creme arată exact ca mascarpone – culoare, consistență, gust. Astfel, este perfect pentru realizarea deserturilor – nu se schimbă nimic din rețetele preferate de tiramisu sau orice altceva! Mai mult decât atât, considerăm că preparatul final nu va avea o diferență de gust, aspect sau textură, deci este probabil imposibil să poți face diferența. Ai ales însă un produs plant based, pe bază de ulei de cocos, și ai evitat suferința animalelor de fermă (vacile din ferme trec prin chinuri groaznice, sunt exploatate atât timp cât oferă lapte suficient, iar vițeii pe care îi nasc de-a lungul vieții pentru a putea continua să aibă lactație ajung în general la abator, foarte rapid, mai ales dacă sunt masculi).

Pentru testul Velicios.ro, am folosit Meggle Vegan Creme 250 g pentru a prepara cremă de tiramisu clasic și tiramisu fructe de pădure, dar și cremă pentru alte 2 deserturi. De fiecare dată, rezultatul a fost excelent – în folosire, dar și la nivel de gust.

Produsul are logo-ul Vegan (V-Label), deci este certificat în acest sens.

Produsul comercializat în România este fabricat în Republica Slovacă.

Verdictul nostru: velicios – adică absolut delicios și vegan în același timp 🙂

Alte detalii despre Meggle Vegan Creme 250 g – alternativă plant based la mascarpone

Meggle Vegan Creme 250 g este astfel un produs vegan inovator, cu un gust bogat de mascarpone, cu o textură fină si extrem de ușor de folosit. Conținând grăsimi vegetale, Creme este alternativa modernă la clasica cremă de mascarpone.

Ce spun cei de la Meggle pe website-ul oficial: Dacă visezi la un tiramisu delicios sau la o prăjitură de neuitat cu aromă de mascarpone, alege Creme și cu siguranță nu vei da greș. Făcută după o rețetă specială de maeștri italieni, Creme de la Meggle combină tradiția cu inovația pentru un produs care va deveni un buon amico în bucătărie!

Produsul este refrigerat – se păstrează la frigider la temperaturi de maximum 8 grade Celsius. Are termen lung de valabilitate (multe luni de la data fabricației). Deschis, ar trebui consumat însă în câteva zile, chiar dacă va fi ținut la frigider.

Ingrediente și valori nutriționale Meggle Vegan Creme 250 g – alternativă plant based mascarpone

Crema vegetală de la Meggle conține: Apă, ulei din cocos complet hidrogenat 17%, grăsimi din cocos 8%, amidon din cartofi, maltodextrină, pudră de orez ( sirop de orez uscat, amidon din orez, făina de orez), proteină din cartof, agent de îngroșare: guma din seminte de carruba emulsificator: mono si digliceride ai acizilor grasi, arome, corector de aciditate: acid citric.

Valori nutriționale Meggle Vegan Creme 250 g:

Grăsimi 25g/100g
Valoare energetică 278kcal/100g
Glucide 13g/100g
Sodiu 0.03g/100g
Proteine 0.8g/100g

Pe bază de ulei de cocos, orez și cartofi, putem spune că cele mai multe ingrediente sunt naturale, acceptabile pentru a fi introduse ocazional în dieta alimentară (evident, un astfel de produs nu se consumă în mod curent, căci nu este un aliment de bază). Din punct de vedere strict al sănătății, comparat cu mascarpone din lapte de vacă, are desigur avantaje și dezavantaje. Meggle Vegan Creme este potrivit inclusiv pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Foarte bine

alte avantaje:

  • nu are ulei de palmier (avantaj ecologic, pentru sustenabilitate – protecția mediului înconjurător)
  • este 100% plant based
  • realizat de o companie de top din industria alimentară
  • ambalaj practic, cantitate ideală pentru multe rețete
  • mai puține calorii decât mascarpone clasic
  • mai puține grăsimi decât mascarpone clasic (inclusiv acizi grași saturați)
  • cantitate nesemnificativă de sare (bun și pentru regim sărac în sodiu)
  • preț corect (deși este un produs vegan, poate fi chiar mai ieftin decât unele variante de mascarpone clasic)

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro