Ghiveci de legume Maestro de la Caroli – produs vegan gata pregătit, tip mâncare gătită – test Velicios.ro

Sectorul de produse tip mâncare gătită gata preparată și ambalată, în supermarketuri / hipermarketuri și chiar benzinării, este în plină dezvoltare. Au apărut tot mai multe variante ale unor producători locali, inclusiv produse specific românești, chiar tradiționale am putea spune. Unele sunt de post, vegane, deși cele mai multe conțin produse de origine animală…

Un exemplu de astfel de mâncare vegană / de post / plant based este Ghiveci de legume Maestro, de la producătorul Caroli, cunoscut pentru activitatea sa în sectorul de mezeluri din carne. Mai nou, Caroli include și alternative plant based (Caroli Vegalia), game promovate și distribuite în special în perioadele de post religios pentru creștinii din România.

Portalul web vegan / plant based Velicios.ro prezintă în acest articol produsul Ghiveci de legume Maestro 400g. Produsul a fost inclusiv testat de Velicios.ro.

Ghiveci de legume Maestro – mâncare gătită, produs gata preparat

Ready to eat? Iată un concept tot mai atractiv pentru românii care au tot mai puțin timp și posibilități financiare tot mai mari. În loc să gătești, poți comanda prin aplicații precum Tazz sau Glovo ori poți cumpăra astfel de porții din supermarket / hipermarket – perfecte de luat și la locul de muncă.

Produsul Ghiveci de legume Maestro este conceput pentru a fi încălzit la cuptorul cu microunde.

  • gramaj: 400 grame
  • produs refrigerat (se păstrează la frigider până în momentul consumului)
  • ambalaj special pentru încălzire la temperatură ridicată (recomandat pentru cuptor cu microunde)

Informații comerciale Ghiveci de legume Maestro

„Condimentat cu atenție, ghiveciul de legume Maestro combină gustul delicios al ardeiului, păstăilor de fasole, morcovilor sau cartofilor pentru o adevărata experiență culinară. Doar cu ingrediente vegetale”, atrag atenția producătorii.

Sugestie de utilizare de la producător: Produsul se consumă ca atare sau încălzit în cuptorul cu microunde. Îndepărtați manșonul de carton al caserolei, încălziți preparatul 3 – 4 minute în cuptorul cu microunde (700 W), până se aude semnalul sonor (fluierat), dupa care dezlipiți folia protectoare a caserolei. Daca încălziți conținutul caserolei pe plita/in cuptorul electric/cu gaz, îndepărtați în prealabil ambalajul (caserola și folia protectoare a acesteia). Dupa îndepartarea foliei cu care este sigilată caserola, a se păstra la temperatura de 2- 8 grade Celsius și a se consuma în maximum 24 ore.

Am testat produsul pentru comunitatea Velicios.ro – vegani și alte persoane interesate de un stil de viață sustenabil, fără cruzime față de animale. Am încălzit produsul la cuptor electric, la temperatură redusă (100 grade Celsius). Este extrem de dificil să înlături folia înainte de încălzire. După încălzire, aceasta se poate dezlipi foarte ușor.

Din punct de vedere al gustului, este un produs cu gust neutru, obișnuit, fără strălucire, dar probabil îndeplinind scopul său nutritiv. Putem spune că este un produs util, practic, chiar dacă ambalajul folosește mult plastic (plus carton), care probabil nu va ajunge să fie reciclat… deci din punct de vedere al sustenabilității, nu este tocmai un produs recomandat. Însă, atunci când nu există varianta de a găti sau confortul primează, produsul își dovedește utilitatea. De apreciat și numărul mic de calorii (doar 176 Kcal / porția de 400 grame), deci potrivit și pentru diete care presupun un consum caloric redus.

Produsul este fabricat în România. Producător: Caroli Foods Group SRL, Pitești, jud. Argeș.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Bine / Foarte bine

Produsul ar putea fi îmbunătățit la partea de gust și poate chiar la partea nutritivă, prin adăugarea de soia sau alte variante bogate în proteine și fibre.

Notă: în fotografia preparatului final, am adăugat noi verdeață.

De apreciat: fără conservanți, ingrediente naturale, fără arome artificiale, fără coloranți, fără E-uri.

Variante de consum: simplu, cu pâine, cu murături, cu alte produse plant based care înlocuiesc carnea.

Ingrediente Ghiveci de legume Maestro: Cartof (29%) din UE, ceapă (16%), apă, ardei rosu (10%), fasole verde păstăi (6%), fasole galbena pastai (6%), mazăre (4%) din UE, morcov (4%), pastă de tomate (concentrat de tomate, sare iodată), țelina (2%), ulei vegetal rafinat din floarea soarelui, sare, condimente (usturoi, boia dulce, piper negru macinat, oregano).

Valoare energetică pe 100g produs: 44 Kcal
Grăsimi, Lipide 1.5 g
Grăsimi, din care acizi grasi saturați 0.9 g
Glucide, Carbohidrați 6.6 g
Glucide, din care zaharuri 0.5 g
Proteine 1.1 g
Sare 0.6 g

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro