Detergent de rufe tip bandă Magic Clean Eco Sensitiv, vegan, prietenos cu mediul înconjurător și cu pielea umană – test Velicios.ro

Alegerile sustenabile au impact pozitiv asupra mediului înconjurător, dar și asupra noastră în mod direct. Un bun exemplu este detergentul de rufe eco vegan sezitiv Magic Clean. Cu un ambalaj super compact, este practic, ușor, ultraconcentrat. Poate fi comparat cu capsulele de detergent convențional, căci pur și simplu pui produsul în mașina de splălat, unde se dizolvă integral. Totuși, marea diferență este legată de conținut – mult mai prietenos cu mediul înconjurător și cu pielea umană.

💚 Magic Clean Eco Sensitiv – benzi detergent 32 de bucăți

👉 Portalul web vegan / plant based Velicios.ro prezintă în acest articol produsul Magic Clean Eco Sensitiv – benzi detergent 32 de bucăți. Produsul a fost inclusiv testat de Velicios.ro. Deși testăm în principal produse alimentare, analizăm și prezentăm informații verificate despre orice produse vegane, plant based, sustenabile. A fi vegan înseamnă mai mult decât a urma o dietă pe bază de plante, este un stil de viață bazat pe responsabilitate, etică, alegeri înțelepte pentru mediu și sănătate. În acest caz, termenul velicios nu se mai referă la gustul delicios vegan, ci este mai degrabă metaforic 😄 .

O bucată este potrivită pentru o spălare, așadar Magic Clean Eco Sensitiv – benzi detergent 32 de bucăți este adecvat pentru 32 de spălări la mașina de spălat automată. O bandă de detergent = o splălare.

Produsul este biodegradabil, testat dermatologic, hipoalergenic. Nu are parfum, nu conține microplastic, nu conține ambalaj de plastic.

💚 Ambalaj foarte prietenos cu natura!

Ambalajul este 100% din carton reciclabil, deci în categoria hârtie. În interior, se găsesc 32 de benzi (cuplate câte 2, ușor de despărțit, fără a fi nevoie de tăiere).

Produsul este foarte ușor (circa 85 de grame cu tot cu ambalaj!) și cu dimensiuni extrem de compacte, deci un impact minim inclusiv prin prisma transportului. Produsul generează cu 94% mai puțin CO2 în timpul transportului, ne informează ambalajul (probabil în raport cu detergenții convenționali).

Producătorii promit dizolvare completă. Aflăm că produsul este universal (inclusiv pentru spălat lână, mătase, puf și pene), potrivit pentru spălare automată și chiar manuală.

Din informația comercială, aflăm că detergentul bandă Eco Sensitiv Vegan Magic Clean spală ușor rufele colorate și albe, hainele pentru copii, este potrivit și pentru oamenii cu pielea sensibilă.

💚 Cum folosești Magic Clean Eco Sensitiv – benzi detergent 32 de bucăți:

Pentru a utiliza Magic Clean Eco Sensitiv – benzi detergent 32 de bucăți, rupi o bandă, o pui între rufe, dai drumul la mașină de spălat și asta este tot.

💚 Sfat utilizare Magic Clean Eco Sensitiv – benzi detergent eco vegan:

La mașina de spălat (încărcătură de 7 kg), rupeți o bandă dintr-un set de două și puneți peste rufe. Utilizați 2 benzi pentru îmbrăcămintea foarte murdară. Pentru încărcături mai mici de rufe, este suficientă jumătate de bandă. Dozajul benzii se aplică pentru orice duritate a apei.

Spălare manuală: 1/2 bandă la 5 litri de apă. Pentru rufele foarte murdare folosiți o bandă.

Produsul este hipoalergenic, nu conține parfum, microplastic, ambalaj de plastic, 1,4-dioxan, inălbitori, fosfați. Este solubil chiar și în apă rece. Poate fi utilizat la 15 – 95 grade Celsius.

Conținut menționat de producător: 15-30% surfactanți neionici.

Magic Clean Eco Sensitiv – benzi detergent 32 de bucăți este fabricat în UE (nu se menționează explicit țara) pentru Doma-Clean SRL din București.

💚 Marcaje pe ambalaj detergent vegan eco senzitiv Magic Clean, benzi:

Vegan (logo-ul V-Label).

Eco

FSC (certificarea gestionării forestiere responsabile, în cazul cartonului de ambalare)

💚 Calificativ oferit de Velicios.ro: Bine / Foarte bine.

Am testat produsul cu aproximativ 5 kg de rufe după utilizare normală (fără murdărie excesivă, fără pete speciale), în mașina de spălat automată, la un program scurt – 28 de minute, 30 grade Celsius. Banda de detergent Magic Clean introdusă în mașina de splălat s-a dizolvat complet, fără a lăsa urme pe haine. Îmbrăcămintea a părut spălată în regulă.

Singura observație: lipsa totală de parfum poate determina impresia că hainele nu au fost spălate suficient de bine, existând un miros neutru al textilelor ude. Un sfat pentru producători: o variantă care să rezolve și partea de parfum (într-un mod care să nu afecteze negativ pielea umană), altfel consumatorii ar putea lua în calcul să caute esențe naturale, parfumuri de adăugat suplimentar.

👉 Concluzia Velicios.ro: produsul poate fi o bună / foarte bună opțiune pentru spălarea rufelor, diminuând semnificativ impactul asupra mediului înconjurător, la pachet cu posibile beneficii pentru sănătatea umană. Online există numeroase articole despre riscurile majore pe care folosirea de detergenți convenționali (și mai ales a balsamurilor de rufe) le aduce sănătății pielii.

👉 Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegane / plant based / sustenabile comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

De unde cumperi detergent eco vegan senzitiv benzi Magic Clean

Produsul se găsește în mai multe rețele de magazine, fiind achiziționat de Velicios.ro din Kaufland. Online, apare disponibil de exemplu pe dm.ro și emag.ro și Freshful.ro by eMag.

Preț detergent vegan eco senzitiv tip benzi

Prețul per spălare este asemănător cu prețul unei capsule de detergent normal.

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro