Unfished PlantFish Breaded Sticks – fish fingers vegane, alternativă vegetală la batoane de pește – test Velicios.ro

Unele dintre cele mai reușite produse plant based, 100% vegane, disponibile pe piața românească și europeană, sunt cele produse în România de Verdino Green Foods SRL, comercializate în principal sub brandurile Verdino, Unfished și Mr Plantel. Prin produse reușite, ne referim în primul rând la partea de gust – imitație excelentă a produselor convenționale, dar, iată, cu 0% cruzime față de animale și cu un impact favorabil asupra mediului înconjurător, în comparație cu produsele imitate (derivate din carne, pește, lactate).

Veganii care doresc produse de tip fish fingers, dar fără ca peștii să aibă de suferit, cu 0% conținut de pește, pot alege Unfished PlantFish Breaded Sticks – fish fingers vegane, alternativă vegetală la batoane de pește. Produsul imită batoanele fish fingers atât ca aspect, cât și cat textură, culoare etc. Unfished PlantFish Breaded Sticks au chiar gust și miros similare cu cele ale produselor convenționale fish fingers realizate din pește.

Unfished PlantFish Breaded Sticks 240 g – alternativă vegetală la batoane de pește

Velicios.ro a testat acest produs – Unfished PlantFish Breaded Sticks, Alternativă vegetală la batoane de pește, pe bază de proteină din orez, bob și mazăre, 240 grame – cumpărat chiar din Kaufland. Produsul este disponibil în mai multe rețete de retail offline și online, la prețuri variate, pe piața liberă concurențială. Prețul este totuși mediu sau chiar mai redus în comparație cu alte variante de fish fingers vegane de import. Este un produs congelat, produs în România de Verdino Green Foods SRL.

formă de prezentare: cutie de carton în care există o pungă din plastic ce protejează conținutul

gramaj produs: 240 grame (10 bucăți) – aproximativ 2 porții, ca recomandare subiectivă de servire

disponibilitate în hipermarket: zona de produse congelate vegane

Este un produs preprăjit, care asigură gătire ușoară și rapidă acasă, în foarte scurt timp. Poate fi pregătit la cuptor (recomandare Velicios.ro, o metodă simplă și mai sănătoasă, nefiind necesar să mai adăugați ulei, ci doar să puneți produsul pe hârtie de copt), tigaie sau friteuză.

Alternativă vegetală la batoane de pește, pe bază de proteină din orez, bob și mazăre

Ingrediente: 46% proteină din orez (apă, făină de orez), apă, ulei vegetal de floarea-soarelui, pesmet (făină de grâu, sare, drojdie, condimente), amindon din grâu, suc de lămâie pudră, sale, ulei de lămâie, condimente, 1,1% proteină din bob, 0,6% proteină din mazăre, emulsifiant: metilceluloză, amidon din cartofi, arome, oțet din alcool.

Produsul are certificare Vegan, ingredientele sunt destul de simple și naturale pentru un semipreparat asociat zonei fast-food.

Calificativ oferit de Velicios.ro: Foarte bine.

Verdictul nostru: un produs delicios (sau velicios!) o opțiune excelentă pentru vegani, vegetarieni și pentru toți cei care doresc alternative plant based, pentru a evita consumul de produse de origine aninală (din orice motive – sănătate, evitarea cruzimii față de animale, protecția mediului înconjurător).

Concluzii Velicios.ro pentru Unfished PlantFish Breaded Sticks 240 g

Gustul, mirosul și aspectul sunt atât de asemănătoare cu produsele fish fingers din pește (cod), încât ar fi greu de diferențiat, atât de bine sunt realizate aceste batoane vegane! Unfished PlantFish Breaded Sticks 240 g poate fi astfel o alegere bună nu doar pentru vegani și vegetarieni, ci și pentru flexitarieni și pentru oricine dorește, măcar ocazional, să consume produse plant based, fără compromis, dar evitând cruzimea față de animale.

Din punct de vedere nutrițional, conținutul de proteine este destul de redus față de alte produse vegane fast-food (5,2 grame de proteine / 100 gr). Este totuși o valoare utilă în combinație cu alte alimente vegane, pentru o masă echilibrată nutrițional. Merită apreciată cantitatea de fibre: 4,4 grame / 100 g! În plus, există doar 1,1% acizi grași saturați (un total de 10% grăsimi). Conținutul de sare nu este deloc mare – 1%.

Pentru un produs fast food, consumat ocazional și alături de alte produse fresh, poate fi considerat a fi o alegere foarte bună.

Observație Velicios.ro: Analizăm produsul din toate punctele de vedere cu privire la sustenabilitate. Apreciem că ambalajul este destul de mare în raport cu spațiul ocupat de produs. De asemenea, fiind un produs congelat, se putea evita ambalajul interior din plastic (produsele convenționale fish fingers sunt ambalate de obicei direct în carton).

Recomandări de consum: alături de cartofi prăjiți (fish & chips 100% vegan), cartofi la cuptor, piure, în salate sau diverse alte preparate – imaginația nu are limite! Poate fi consumat și în sandvișuri, la mic dejun / brunch sau gustare.

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Dacă ați încercat acest produs, nu ezitați să postați propriile păreri!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro