Nou în gama K-take it veggie în România: Cremă de cocos eco pentru gătit, ultrapasteurizată (UHT)

Gama K-take it veggie (marcă proprie a hipermarketurilor Kaufland) aduce adesea produse noi, în timp ce altele dispar de pe rafturi. Uneori se schimbă doar producătorii sau pur și simplu ambalajele, cert este că, din punct de vedere comercial, avem foarte des produse noi K-take it veggie.

Pe segmentul de preparate / creme / sosuri pentru gătit, de-a lungul timpului au existat multe produse. În prezent, una dintre cele mai noi apariții este ale produsului din imagine: Vegane Bio Kochcreme Kokos K-take it veggie, prezentat în limba română drept Cremă de cocos eco pentru gătit, ultrapasteurizată (UHT).

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Ce este K-take it veggie

Gama K-take it veggie este o marcă proprie Kaufland (discount hipermarket), existentă în țările unde acest lanț de retail este prezent. Sub marca K-take it veggie, Kaufland propune diverse produse în special vegane, dar și vegetariene. Produsele pot sau nu să aibă menționat producătorul. De obicei, raportul calitate / preț este excelent, așa cum se întâmplă în cazul mărcilor proprii de retailer. Sunt excluse multe costuri în special pe partea de marketing, iar volumele mai mari de vânzări permit magazinului să propună prețuri avantajoase.

K-take it veggie în România: Cremă de cocos eco pentru gătit UHT

Vegane Bio Kochcreme Kokos K-take it veggie este disponibil în magazinele Kaufland din România la prețul de raft de 4,99 lei (valabil la momentul redactării prezentului articol).

Cremă de cocos eco pentru gătit, ultrapasteurizată (UHT) – ingrediente

Conform etichetei de produs, ingredientele articolului Cremă de cocos eco pentru gătit, ultrapasteurizată (UHT) sunt: extract de nucă de cocos (50%) (pulpă de nucă de cocos 30%, apă), apă, sirop de glucoză, agenți de îngroșare (gumă de carruba, gumă de guar, gumă gellan), sare de mare.

Fiind un produs eco-bio, cele mai multe ingrediente provin din agricultură ecologică.

Ce valori nutriționale are Cremă de cocos eco pentru gătit K-take it veggie

Produsul are 200 ml. Valori nutriționale Vegane Bio Kochcreme Kokos K-take it veggie / 100 ml produs: 97 Kcal, 9 grame de grăsimi (din care 8,5 grame de acizi grași saturați), 3,1 grame de glucide (din care 2,6 grame de zaharuri), 0,8 grame proteine, 0,1 grame sare.

Avantaje:

  • certificare Vegan
  • certificare produs Eco / Bio
  • preț avantajos
  • ingrediente acceptabile pentru o cremă de gătit
  • nu conține monoglutamat de sodiu sau alte substanțe considerate a fi periculoase pentru sănătatea umană
  • produs UHT, valabilitate lungă, păstrare la temperatură normală

Disponibilitate Vegane Bio Kochcreme Kokos K-take it veggie

Produsul Cremă de cocos eco pentru gătit, ultrapasteurizată (UHT), se găsește în mod curent în magazinele Kaufland (inclusiv în România), în zona de băuturi plant based și preparate de gătit / pentru deserturi. Este un produs UHT, deci nu trebuie refrigerat decât după deschidere, fiind bun de consum doar câteva zile din acel moment.

Bine de știut despre produsele marcă proprie de retailer

Produsele marcă proprie de magazin sunt comandate de la producători parteneri, de obicei companii foarte mari, consacrate pe domeniul respectiv. Același produs (ca denumire comercială) poate proveni însă, în perioade diferite de timp, de la producători diferiți, în funcție de deciziile economice ale retailerului. Așadar, produsul poate fi diferit în timp ca ingrediente și valori nutriționale, este important să verificați constant eticheta, pentru a vedea dacă au apărut schimbări. Acest lucru nu este caracteristic doar produselor vegane, ci tuturor produselor marcă proprie de retailer, din toate categoriile.

Concluzie Velicios.ro despre Vegane Bio Kochcreme Kokos K-take it veggie 200 ml

Produsul vegan Cremă de cocos eco pentru gătit, ultrapasteurizată (UHT) 200 ml are un ambalaj practic și un conținut echilibrat de ingrediente. Nu are valoare nutrițională prea bună (foarte puține proteine), dar are un conținut minim de sare și este de mare ajutor în bucătărie, în cantități mici, de adăugat ocazional în diverse preparate.

Cum să consumi Vegane Bio Kochcreme Kokos K-take it veggie 200 ml

  • pentru prepararea sosurilor de diverse tipuri
  • în rețete de aluaturi sau prăjituri
  • în diverse alte mâncăruri gătite

Extra idee de utilizare: în lipsa unui iaurt de băut, se poate turna direct peste ardei umpluți sau sarmale în viță de vie.

Ați încercat acest produs vegan / plant based? Ce părere aveți? Ne bucură să aflăm părerea a cât mai multe persoane, orice recomandări și idei pot fi de folos pentru alți urmăritori!

Nu uitați, vegan = respect pentru animale, pentru mediul înconjurător, pentru viață! Se poate și delicios, și fără cruzime – Velicios pur și simplu!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro