Bite Baghetă Maia Nuggets Vegetal cu ardei copt, preparată cu Garden Gourmet Vegan Nuggets – test Velicios.ro

Pe piața de sandwichuri gata preparate, disponibile în diverse locații de retail, unele dintre puținele produse vegane disponibile la nivel național sunt cele produse de Bite Sandwiches. Acestea sunt distribuite inclusiv în hipermarketuri Kaufland și în rețele de benzinării.

Portalul web vegan / plant based Velicios.ro prezintă în acest articol produsul Bite Baghetă Maia Nuggets Vegetal cu ardei copt, preparată cu Garden Gourmet Vegan Nuggets – sandviș vegan certificat, în care ingredientul „vedetă” provine de la celebrul brand Garden Gourmet, gamă vegană din portofoliul Nestlé Professional. Produsul a fost inclusiv testat de Velicios.ro.

Cei de la Bite au lansat pe piață și alte 2 produse vegane – Sandwich vegan Fillet Garden Gourmet cu salată Coleslaw și un burger vegetal tot în parteneriat cu Garden Gourmet (chiftea vegetală, maioneză vegetală, felii vegetale cu gust de ceddar). Toate cele 3 sandwichuri vegane Bite sunt disponibile de obicei în rețeaua Kaufland, însă nu neapărat simultan, aprovizionarea depinzând și de fiecare magazin.

Bite Baghetă Maia Nuggets Vegetal cu ardei copt, preparată cu Garden Gourmet Vegan Nuggets

Velicios.ro a testat acest produs – Bite Baghetă Maia Nuggets Vegetal cu ardei copt, preparată cu Garden Gourmet Vegan Nuggets – cumpărat chiar din Kaufland. Preț produs standard la raft: 12,99 lei. Totuși, pentru că este un produs proaspăt, cu termen de valabilitate destul de scurt, adesea poate fi găsit la preț mai mic în Kaufland (se aplică reduceri pe măsură ce se apropie data de expirare – o măsură sustenabilă, de apreciat).

Din punct de vedere al ingredientelor, putem spune că acestea sunt 100% vegane. Vedeți în fotografii lista completă de ingrediente și analiza nutrițională. Ingredientele sunt decente pentru un sandwich disponibil în comerț la nivel național. Produsul nu poate fi așadar încadrat la categoria junk food, ci mai degrabă la snackuri sănătoase.

De apreciat: prezența aluatului cu maia și alegerea Garden Gourmet Vegan Nuggets, care, în țările unde eticheta Nutriscore este acceptată (din păcate nu și în România…), apare cu indicativul A – deci o alegere nutrițională excelentă pentru sănătate!

Produsul este fresh, fraged, se păstrează foarte bine până și în ultimele zile de valabilitate. Verdictul nostru: un produs delicios (sau velicios!) o opțiune excelentă pentru vegani, vegetarieni și pentru toți cei care doresc alternative plant based, pentru a evita consumul de produse de origine aninală (din orice motive – sănătate, evitarea cruzimii față de animale, protecția mediului înconjurător).

Calificativ oferit de Velicios.ro: Foarte bine.

Confort etichetei, produsul are 165 de grame. Este echilibrat inclusiv din punct de vedere caloric – un sandwich Bite Baghetă Maia Nuggets Vegetal cu ardei copt, preparat cu Garden Gourmet Vegan Nuggets, are 225 Kcal / 100 de grame și aprox. 371 Kcal / întregul produs.

Despre baghetele Bite Sandwiches

Succesul Baghetelor Bite constă în echilibrul ideal între pâine și umplutură. Ce ne diferențiază de competitorii noștri este pâinea fără E-uri, conservanți sau grăsimi adăugate. Umplutura este ingredientul cheie al fiecărui sandwich, iar datorită experienței noastre de peste 15 ani în domeniu, am selectat cele mai populare și apreciate combinații de ingrediente și am creat sandwich-urile Bite. Baghetele sunt prelucrate artizanal în unitate certificată ISO22000 și care respectă normele HACCP. Baghetele sunt ambalate în atmosferă protectoare și astfel își păstrează prospețimea și au un termen mai lung de valabilitate de minim 10 zile„, spun cei de la Bite Sandwiches.

Baghetele Maia sunt cel mai nou tip de produs Bite și foarte rapid s-au clasat printre cel mai bine vândute tipuri de baghetă și cele mai apreciate de către consumatori. Prin adăugarea de maia în amestecul pus la fermentat se obține o pâine aerată și plăcută atât ca gust cât și ca textură, subliniază cei de la Bite Sandwiches.

Parteneriatul Nestlé Professional și Bite Sandwiches

Nestlé Professional și Bite Sandwiches colaborează pentru realizarea acestor sandwichuri cu ingrediente de origine vegetală, deci potrivite inclusiv persoanelor care consumă doar preparate vegane. Conform celor de la Nestlé Professional, produsele erau disponibile, la momentul lansării, în lanțurile de magazine Kaufland (150 locații) și Mega Image (100 locații), cât și din benzinăriile Mol (cu excepția stațiilor ce conțin un Fresh Corner) și OMV.

Despre Garden Gourmet – cine deține marca

Garden Gourmet Vegan Nuggets este un produs bogat în proteine și o sursă importantă de fibre. Garden Gourmet este o marcă Nestlé Professional.

“Când vine vorba de brandul Garden Gourmet, dorim să creștem conștientizarea faptului că putem contribui cu toții la sustenabilitate prin alegerile noastre zilnice mai ecologice. Acesta este scopul nostru, nu numai în comunicarea cu consumatorii, ci și cu toți asociații și partenerii prin intermediul lanțului de aprovizionare cu care construim și dezvoltăm Garden Gourmet. Produsele Garden Gourmet sunt rezultatul a 35 de ani de cercetări și inovări continue. În timpul procesului de dezvoltare a produselor, am efectuat numeroase studii în care am implicat consumatorii și ne-am consultat cu diverși bucătari, pentru a-i apropia de produsele Garden Gourmet, care se potrivesc bine cu toate ingredientele cu care gătim. Pe lângă boabele de soia, care nu sunt modificate genetic, produsele noastre conțin o mare varietate de legume și cereale, pentru a crea aspectul, gustul, textura și proprietățile de gătire asemenea cărnii adevărate. Gustul grozav este un element cheie și nu am făcut compromis de la acesta niciodată. Cu ocazia Vegan Day, invităm consumatorii să guste produsele noastre vegane pentru a se convinge dacă sunt potrivite cu ceea ce-și doresc să consume pentru a avea o alimentație sănătoasă, echilibrată și prietenoasă cu mediul”, spune Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestlé Professional.

Concluzie Bite Baghetă Maia Nuggets Vegetal cu ardei copt, preparată cu Garden Gourmet Vegan Nuggets

Prin ingredientele vegane de bună calitate și prețul avantajos, produsul Bite Baghetă Maia Nuggets Vegetal cu ardei copt, preparat cu Garden Gourmet Vegan Nuggets poate fi o alegere foarte bună pentru momentele în care se dorește un mic dejun / snack vegan relativ sănătos (criteriul depinde desigur de considerentele personale ale fiecărei persoane, în materie de sănătate). Poate fi consumat acasă, la locul de muncă, în mișcare.

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Testul Velicios.ro se dorește a fi cât mai obiectiv, nu este un mesaj publicitar! Desigur, partea de gust este subiectivă.

Nu uitați, astfel de produse au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, în raport cu cele care conțin produse de origine animală. Dincolo de orice discuții legate de sănătate, este cert că aceste produse sunt o alegere bună pentru a evita cruzimea împotriva animalelor, exploatarea acestora în industria alimentară convențională…. Puteți alege alimente fără cruzime, fără compromis la partea de gust – pur și simplu velicios!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro