Veganer Dinkel Drink K-take it veggie 1l, băutură eco cu grâu spelt integral – produs vegan

Pe piața din România, băuturile plant based capătă tot mai multă atenție, urmând trendul internațional în materie de consum de alternative la lapte. Deși cel mai mult se consumă băuturile din soia și ovăz („lapte de soia”, „lapte de ovăz”), există multe variante pentru diversificare. Mai rar de găsit în gamele brandurilor prezente în România: băutură eco cu grâu spelt integral, fermentat – produs disponibil sub denumirea Veganer Dinkel Drink K-take it veggie 1l.

Context: Portalul web Velicios.ro, un proiect web independent dedicat românilor interesați de stilul de viață vegan, alegeri sustenabile, protecția mediului înconjurător în ansamblu și inclusiv a animalelor, prezintă produse vegan comercializate și în România. Scopul este de a informa, aceste mesaje fiind nepublicitare. Articolele cuprind informații obiective și note de subiectivitate din partea autorilor – vegani, desigur.

Ce este K-take it veggie

Gama K-take it veggie este o marcă proprie Kaufland (discount hipermarket), existentă în țările unde acest lanț de retail este prezent. Sub marca K-take it veggie, Kaufland propune diverse produse în special vegane, dar și vegetariene. Produsele pot sau nu să aibă menționat producătorul. De obicei, raportul calitate / preț este excelent, așa cum se întâmplă în cazul mărcilor proprii de retailer. Sunt excluse multe costuri în special pe partea de marketing, iar volumele mai mari de vânzări permit magazinului să propună prețuri avantajoase.

Băutură Veganer Dinkel Drink K-take it veggie 1l, băutură eco cu grâu spelt integral

La Kaufland, inclusiv în România, se găsește așadar Veganer Dinkel Drink K-take it veggie 1l, băutură eco cu grâu spelt integral. Produsul se află la raftul cu băuturi vegane, băuturi pe bază de plante, alternative pentru laptele clasic (de origine animală). Băutura conține ingrediente simple, din agricultură ecologică certificată. Practic, există doar 4 ingrediente: apă, grâu spelt integral (11%), ulei de floarea soarelui, sare.

Prețul produsului este avantajos (preț la raft în România, la data redactării articolului: 9,23 lei, deci sub 2 euro), Veganer Dinkel Drink K-take it veggie 1l fiind mai ieftin decât variantele de băuturi plant based de la mărci consacrate. Totuși, produsul este puțin mai scump decât variantele K-take it veggie din soia și ovăz. De obicei, produsele din grâu spelt integral sunt destul de scumpe. Considerată una dintre cele mai bune cereale din lume, grâul spelt este strămoșul grâului comun, având un gust mai dens și avantaje pentru sănătate, în varianta integrală. Față de grâul comun, spelta are mai multe fibre și proteine, mai mulți nutrienți în general, este ușor digerabil.

Avantaje:

  • ingrediente simple, curate
  • conținut suficient de grău spelt
  • certificare Vegan
  • certificare produs Eco / Bio
  • preț avantajos
  • fără adăugare de zahăr sau de alți îndulcitori
  • conține cereale integrale

Disponibilitate Dinkel Drink K-take it veggie 1l

Băutura Veganer Dinkel Drink K-take it veggie 1l, băutură eco cu grâu spelt integral, se găsește în mod curent în toate magazinele Kaufland (inclusiv în România), în zona de băuturi plant based. Este un produs UHT, deci nu trebuie refrigerat decât după deschidere, fiind bun de consum doar câteva zile din acel moment.

Bine de știut

Produsele marcă proprie de magazin sunt comandate de la producători parteneri, de obicei companii foarte mari, consacrate pe domeniul respectiv. Același produs (ca denumire comercială) poate proveni însă, în perioade diferite de timp, de la producători diferiți, în funcție de deciziile economice ale retailerului. Așadar, produsul poate fi diferit în timp ca ingrediente și valori nutriționale, este important să verificați constant eticheta, pentru a vedea dacă au apărut schimbări. Acest lucru nu este caracteristic doar produselor vegane, ci tuturor produselor marcă proprie de retailer, din toate categoriile.

Concluzie Velicios.ro despre băutura Veganer Dinkel Drink K-take it veggie 1l

Produsul vegan Băutura Veganer Dinkel Drink K-take it veggie 1l, băutură eco cu grâu spelt integral, reprezintă o alegere isteață pentru vegani și pentru oricine dorește alternative plant based. Este Bio / Eco, natural. Prețul avantajos și ingredientele de calitate sunt principalele atuu-uri. Nu are zahăr adăugat, deci poate fi consumat de cele mai multe persoane. Neavând îndulcitor, are evident un gust mai puțin dulce, deci poate să nu fie apreciat în varianta simplă de către unii consumatori. Este ideal pentru diversificare, pentru a consuma băuturi din cât mai multe plante, fără a te axa doar pe soia de exemplu.

Cum să consumi Băutură Veganer Dinkel Drink K-take it veggie 1l

  • simplu, ca o băutură
  • alături de cereale, musli, nuci (cereale cu lapte)
  • în rețete de smoothie
  • în piure
  • în rețete de torturi, prăjituri, brioșe, alte preparate
  • pentru sosuri de orice fel

În mare, poate înlocui laptele clasic de origine animală, în orice situație.

Ați încercat acest produs vegan / plant based? Ce părere aveți? Ne bucură să aflăm părerea a cât mai multe persoane, orice recomandări și idei pot fi de folos pentru alți urmăritori!

Nu uitați, vegan = respect pentru animale, pentru mediul înconjurător, pentru viață!

Răzvan Iancu – coordonator în comunitatea Velicios.ro